Jill Mansell: Kolme ihanaa asiaa sinusta


 Valitsin Jill Mansellin Kolme ihanaa asiaa sinusta (Bazar Kustannus, 2021) lukulistalleni e-kirjapalvelusta kansikuvan perusteella. Kansi on kertakaikkisen viehättävä vielottine värimaailmoineen ja ilotulituksineen. Lisäksi nyt on se aika vuodesta, että haluan päästä joulun tunnelmaan kevyen kaunokirjallisuuden viemänä. Kansikuva viittaa talviseen tunnelmaan. Onneksi kirjassa vietetään joulua ja uutta vuotta, mutta kirja kokonaisuutena sijoittuu kokonaisen vuoden ajalle. 

Kirjan päähenkilöinä seikkailee kolme sankaritarta. Halliella on paha keuhkosairaus. Natasha elää tuoretta rakkautta, mutta poikaystävä rakastaa peloittavia extreme-urheilulajeja ja Natasha on koko ajan huolissaan. Myös Flo aloittaa parisuhteen ihanan miehen kanssa, mutta miehen vaikea sisko hankaloittaa elämää paljon. Naisten elämät kietoutuvat yhteen vuoden aikana elämän yllättäessä.

Kirjan nimi, Kolme ihanaa asiaa sinusta, liittyy Hallien salaisuuteen. Hän ylläpitää blogia, jossa vastaa anonyyminä anonyymien lukijoiden ongelmiin. Ennen avunpyyntöä ongelmaan jokaisen kirjoittajan täytyy kirjoittaa itsestään kolme asiaa muiden tietoon. Miten hyvä idea, miksi en itse ole keksinyt moista konseptia!

Muistelin jättäneeni jonkun Mansellin aiemman teoksen kesken kyllästymisen vuoksi, mutta Kolme ihanaa asiaa sinusta yllätti minut myönteisesti. Kolme ihanaa asiaa sinusta oli kyllä kevyt, mutta hurmaava. Päähenkilöt olivat samaistuttavia ihmisiä. Romanttisessa kirjallisuudessa menetän makuni helposti, mikäli päähenkilöt ruikuttavat liikaa lapsellisten miesten perään ajattelematta itse, mutta tässä niin ei käynyt. 

Kirjassa on runsaasti suhdekiemuroita. Niiden lisäksi juonessa käsitellään rankkojakin teemoja. Kuvaavaa on, että surullisistakin tapahtumista huolimatta pystyin lukemaan kirjan itkemättä. Kirja toimi erinomaisesti kevyenä tunnelmointina raskaampien teosten välillä. Tätä olisi oikein kiva lukea vaikka joulunpyhinä, joten siinä mielessä kansikuva osui ihan oikeaan.

Kommentit